И легендите са се случвали...
„ Всеки е в плен на собствената си страст.”
Вергилий*
Една Жена изящна
ме позова за грях,
кой дявол я изпраща
така и не разбрах,
понеже не попитах,
а тя и не разкри
когато тръгна тихо
и във денят се скри...
А бе невероятна
и огнена в Страстта,
с която ми загатна
вълшебствата си тя...
Все още не угасва
в мен нейният финес,
че тръпка по-прекрасна
не изживях до днес!..
За миг да я догоня,
за жалост не успях-
отмъкна я завоя
със кръшният й смях...
И ето: от тогава
я викам, но у в и-
светът се обновява,
а тя не се яви!..
От викане напразно
без време оглушах
и тръгнах да разказвам
за сладкият й грях,
защото са се случвали
легендите... Или
поне сме се научили
да вярваме...
Нали?..
д-р Коста Качев
*цитирано по памет
© Коста Качев Todos los derechos reservados