27.06.2012 г., 8:49 ч.

И легендите са се случвали... 

  Поезия » Философска
437 0 2

 

 И легендите са се случвали...

 

                „ Всеки е в плен на собствената си страст.”

                                             Вергилий*

 

Една Жена изящна

ме позова за грях,

кой дявол я изпраща

така и не разбрах,

 

понеже не попитах,

а тя и не разкри

когато тръгна тихо

и във денят се скри...

 

А бе невероятна

и огнена в Страстта,

с която ми загатна

вълшебствата си тя...

 

Все още не угасва

в мен нейният финес,

че тръпка по-прекрасна

не изживях до днес!..

 

За миг да я догоня,

за жалост не успях-

отмъкна я завоя

със кръшният й смях...

 

И ето: от тогава

я викам, но  у в и-

светът се обновява,

а тя не се яви!..

 

От викане напразно

без време оглушах

и тръгнах да разказвам

за сладкият й грях,

 

защото са се случвали

легендите... Или

поне сме се научили

да вярваме...

                      Нали?..

 

д-р Коста Качев

                                           

*цитирано по памет

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??