6 oct 2012, 15:48

И листата помнят тази есен 

  Poesía
710 0 12

 

---

 

На времето Тайната - важна персона,
в сърцето ми място си има -
и как да забравя за дълго сезона,
превърнал ми лятото в зима...

... луната се смееше жълто-ехидна,
два есенни рога извила
над малката къща и дворчето свидно,
заспало в мъгливата свила.

Попивах с очи наранения кестен -
превита, прегръщах земята,
осъмвах на устни с най-тъжната песен,
а пиех любов от недрата.

С ръце в листопада под стария орех,
аз търсех в черупките спомен,
и скубех звезди, и до видело порех
небето с плача си бездомен.

Прелитах по здрач в незабравена есен
и с длани подавах от хляба
на жълти листа с тежка памет и плесен -
сиротна, до гроба на баба...

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??