Трудни времена ни чакат,
дни на болка, страх и гняв!
Катаклизми и зарази ще ни стряскат,
ще искат още да се разделим!
И почнали са ни от рано -
религии, партии, интриги...
а на глупците дай им само,
причина да се сбият!
А господарите, на тронът седнали,
наблюдават как човеците се бият,
за кауза някоя, привидно добродетелна,
те кръвта на брат си със охота пият!
"Разделяй и владей!" се смеят във палата,
а робът бъхти потънал в кървавата пот,
за похвалата и мизерната заплата,
със която все е ще си остане роб!...
И зле ще става за напред защото,
човекът повярвал е в лъжата,
забравил за душата и доброто,
повтаря все мантрата: "Пари"!
А Бог отгоре гледа със сълзи,
погубващите се деца на светлината,
как потънали са във лъжи
и в гняв изгарят им сърцата!
И както често става - от любов,
шамар ще изплющи във мрака,
и ще последва поредният потоп,
за да могат човеците да се опомнят!
А наказанието ще избегнат само тези,
на които сега се подиграват,
но казано е: "Последните ще бъдат първи!",
и ще оживеят те, сред море от кърви!
Дерзайте роби! Не остава много!
Карайте си скъпите коли,
че небето ще се отвори и готово -
ще ви погълнат мрачни дълбини!
А другите, онези измъчени малцина,
вярвайте и на Бог се доверете,
за вас бъдеще добро ще има,
и в царството господно ще пребъдете!
© Добромир Иванов Todos los derechos reservados