28.09.2023 г., 9:04 ч.

И пак потоп! 

  Поезия » Философска
122 1 0

Трудни времена ни чакат,

дни на болка, страх и гняв!

Катаклизми и зарази ще ни стряскат,

ще искат още да се разделим!

 

И почнали са ни от рано -

религии, партии, интриги...

а на глупците дай им само,

причина да се сбият!

 

А господарите, на тронът седнали,

наблюдават как човеците се бият,

за кауза някоя, привидно добродетелна,

те кръвта на брат си със охота пият!

 

"Разделяй и владей!" се смеят във палата,

а робът бъхти потънал в кървавата пот,

за похвалата и мизерната заплата,

със която все е ще си остане роб!...

 

И зле ще става за напред защото,

човекът повярвал е в лъжата,

забравил за душата и доброто,

повтаря все мантрата: "Пари"!

 

А Бог отгоре гледа със сълзи,

погубващите се деца на светлината,

как потънали са във лъжи

и в гняв изгарят им сърцата!

 

И както често става - от любов,

шамар ще изплющи във мрака,

и ще последва поредният потоп,

за да могат човеците да се опомнят!

 

А наказанието ще избегнат само тези,

на които сега се подиграват,

но казано е: "Последните ще бъдат първи!",

и ще оживеят те, сред море от кърви!

 

Дерзайте роби! Не остава много!

Карайте си скъпите коли,

че небето ще се отвори и готово -

ще ви погълнат мрачни дълбини!

 

А другите, онези измъчени малцина,

вярвайте и на Бог се доверете,

за вас бъдеще добро ще има,

и в царството господно ще пребъдете!

 

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??