Тя - магия, жадуваща май -
ситни капки изсипани в стон,
лунна вечер минава покрай
зазоряване в цветен подслон.
На човека много ли трябва?
Път, осеян с трънливи слова,
топъл мирис вечерен - на хляба
мъдри мисли и... сочна трева.
Да поседне на прага преди
важен път по перони да гони.
Да приветства изгрели звезди
под замрежени с листи корони.
Да посреща понякога цял
поток неприемливи думи.
Да преброди навалелия бял
сняг, без страха от куршуми.
Нека бъде спокоен и чист,
на поета колко му трябва?
Малко обич, и молив, и лист
и пещта да ухае... на хляба...
28.01.2012г.
© Мери Попинз Todos los derechos reservados