19.05.2012 г., 1:31 ч.

И пещта да ухае... на хляба 

  Поезия » Гражданска
896 0 2


Тя - магия, жадуваща май -
ситни капки изсипани в стон,
лунна вечер минава покрай
зазоряване в цветен подслон.

 

На човека много ли трябва?
Път, осеян с трънливи слова,
топъл мирис вечерен - на хляба
мъдри мисли и... сочна трева.

 

Да поседне на прага преди
важен път по перони да гони.
Да приветства изгрели звезди
под замрежени с листи корони.

 

Да посреща понякога цял
поток неприемливи думи.
Да преброди навалелия бял
сняг, без страха от куршуми.

 

Нека бъде спокоен и чист,
на поета колко му трябва?
Малко обич, и молив, и лист

и пещта да ухае... на хляба...

 

28.01.2012г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! "Радостта трябва да постигаме лесно и спокойно, здравословно и позитивно, в мир светлина и хармония, за най-висше благо на всички" - от една книга за успеха.
  • Наистина, права си - мъничко трябва
    (носят щастие,а нищо не струват)
    и усмивка, и обич, и леко погалване,
    и две-три добронамерени думи...

    Хареса ми заряда в стиха ти!Поздравления!

Предложения
: ??:??