9 ago 2011, 10:45

... И след век се върни 

  Poesía » Otra
935 0 27

... И след век се върни

 

 

 

Заминава си Лятото,

и ми маха с ръка,

и ме бодва отляво

малко трънче-тъга.

 

Но защо да тъгувам? –

То е само сезон;

ще се върне по-хубаво –

с по-широк хоризонт.

 

Ще едреят звездите –

в недостъпната вис;

в песента на щурците

ще се влюбват треви...

 

Аз оставам вградена

в тези слънчеви дни.

 

Тръгвай, Лято, без мене.

И след век се върни.

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??