Септември с Август се поведе
и прегоря от жега.
Той топла есента доведе -
от алфа до омега.
Душата топла се отлиства
от летните си грижи.
И цветната дъга ни плисва
в очите леко рижи.
И жълто става ни небето
от есенната четка.
Присвива зèници детето
от цветната му гледка.
Денят събира цветни листи
и шие си килима.
Нощта започва с димни писти
в седянката любима.
И само белите ни зелки
белеят на пазара.
А зад сергия бързи лелки
си хвърлят шест на зара.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Привет от мен!