3.10.2012 г., 14:20 ч.

Иде топла есен 

  Поезия » Гражданска
308 0 2

Септември с Август се поведе

и прегоря от жега.

Той топла есента доведе -

от алфа до омега.

 

Душата топла се отлиства

от летните си грижи.

И цветната дъга ни плисва

в очите леко рижи.

 

И жълто става ни небето

от есенната четка.

Присвива зèници детето

от цветната му гледка.

 

Денят събира цветни листи

и шие си килима.

Нощта започва с димни писти

в седянката любима.

 

И само белите ни зелки

белеят на пазара.

А зад сергия бързи лелки

си хвърлят шест на зара.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви,Николай и Евелина!Благодаря за отзивите и че ме почетохте!Бъдете здрави!
    Привет от мен!
  • Вълшебно...!!!
    "И жълто става ни небето
    от есенната четка.
    Присвива зèници детето
    от цветната му гледка."
Предложения
: ??:??