27 oct 2018, 19:35

Идвайте на мокро 

  Poesía
481 1 1

В Англия вали така,

сякаш слънцето умира.

Кой измислил е, дъжда

не го ли искаш, да не спира?

 

Казват, всичко е възможно.

Човек и в Космоса летя.

Ала бутон за дъжд не могат

все още да изобретят.

 

Сякаш някой те полива,

а ти не искаш да растеш.

Чадъра, вятърът го свива.

Защо ли, как да разбереш?

 

На крива круша, остър корен.

Кому е нужен тука дъжд?

Сухото е вече спомен,

но не в изсъхналата ръж.

 

Вали, без мисъл да престане.

От где е толкова вода?

Невярващите, тук ги каня

да се намокрят от дъжда.

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??