В Англия вали така,
сякаш слънцето умира.
Кой измислил е, дъжда
не го ли искаш, да не спира?
Казват, всичко е възможно.
Човек и в Космоса летя.
Ала бутон за дъжд не могат
все още да изобретят.
Сякаш някой те полива,
а ти не искаш да растеш.
Чадъра, вятърът го свива.
Защо ли, как да разбереш?
На крива круша, остър корен.
Кому е нужен тука дъжд?
Сухото е вече спомен,
но не в изсъхналата ръж.
Вали, без мисъл да престане.
От где е толкова вода?
Невярващите, тук ги каня
да се намокрят от дъжда.
© Валентин Йорданов Всички права запазени
😊