24 ago 2017, 20:47

Игра 

  Poesía » Filosófica, Otra
433 0 1

Със нос заврян дълбоко в екрана,
на виртуалната обител вход,
полегнал морно на дивана,
прекарваш тъй наречения си живот.

Събираш "злато", рейтингите качваш,
пълзиш, подскачаш и трошиш,
съвсем дори не осъзнаваш
доколко много ти грешиш.

Не сещаш, че денят прекаран
на мекичко, в удобния креват,
напълно всъщност е загубен
в борба с паркура на измислен свят.

Да, там си "Бог" и можеш
със жест "благата" да презаредиш,
когато пожелаеш враговете до един да смачкаш,
да триумфираш, да не страдаш

и без усилия и пот
да имаш мускули и тяло здраво,
да чуваш само "Браво! Браво!"
за всеки подобрен рекорд.

Но ендорфинът електронен
изпива те, душата чак,
обсебва мисълта и ти безсилен,
посягаш да го вкусиш пак.

И ти забравяш да се впуснеш
в уханията на трева,
унесен в лайкове пропускаш
протегната към теб ръка.

Забравяш време да отделяш
на дишащата красота,
на камък, на умора от разходка,
на пясъка и на калта.

И все по-рядко птица те повиква
навън, сред слънце и вода,
дълбоко вече си потънал
в лепкавата ти Игра.

© Асен Захаридов Todos los derechos reservados

https://azaharidov.wixsite.com/lirics

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Такава е действителността за съжаление...Така масите са по-лесни за управление, хванати здраво във виртуалната мрежа...
Propuestas
: ??:??