24 mar 2017, 17:05

ИКОНА 

  Poesía » Otra
261 0 2

ИКОНА

 

 

Не запалих молитвени свещи,

не обгърнах света със крила,

но намерих очите горещи,

за да кипне в сърцето кръвта.

 

Ти дойдè и във тебе се сляха

твоят дух с моят огън и свян…

Птици влюбени песни запяха

сред листата на вечния храм.

 

В този храм на божествена обич,

в този храм на безкрайни мечти,

в този храм на надежда и вяра

Ти – икона – докрай остани!

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??