13 abr 2007, 18:44

Илюзии 

  Poesía
434 0 0

Илюзии

Стая с огледало -
вход към новий кръгозор.
Но и чувство изветряло -
път към нов затвор.

Като сянка върху сянка
образът си там стои.
С дъх на отровна пепелянка
отровени слова мълви.

Заслушай се! Какво ти пречи?
Да не би да са коварните слани,
които ще попарят душата ти навеки,
ще отприщят злите чувства и злини?

Сега ще плащаш си цената,
че погледна с чужди очи.
Тривиално! Знам! Но за да погледнеш в светлината,

не трябва роб да ставаш на своите илюзии...

© Ники Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??