Има и такава роза.
Отшелница.
Ти вярваш ли,
че в нейната сърцевина
е скрито птиче?!
Сърцето му тупти
в синхрон с цъфтежа
в розовата пъпка.
В мига, когато тя
избухва в цялата си прелест,
пленникът отлита.
Такава роза не ухае.
Защото хищникът
със деликатна човка,
докоснал кадифените й мигли,
изсмуква целия живец.
Натежало от нектар,
полита нежното колибри.
Към нов затвор,
към нова ароматна тишина.
Но не към кроткия синчец
а към отшелница Дел Мар.
Има роза - Монахиня...
© Росилина Хесапчиева Todos los derechos reservados