15.01.2020 г., 18:49 ч.

Има роза... 

  Поезия » Друга
442 1 5

Има и такава роза.

Отшелница.

Ти вярваш ли,

че в нейната сърцевина

е скрито птиче?!

Сърцето му тупти

в синхрон с цъфтежа

в розовата пъпка.

В мига, когато тя

избухва в цялата си прелест,

пленникът отлита.

Такава роза не ухае.

Защото хищникът

със деликатна човка,

докоснал кадифените й мигли,

изсмуква целия живец.

Натежало от нектар,

полита нежното колибри.

Към нов затвор,

към нова ароматна тишина.

Но не към кроткия синчец

а към отшелница Дел Мар.

 

Има роза - Монахиня...

© Росилина Хесапчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??