14 jul 2012, 11:51

Имах 

  Poesía » De amor
758 0 7

 

Имах

                                

Имах много любови

и капризно сърце.

Имах чувства греховни

и душа на светец.

 

Имах тежки раздели               

с нежни леки жени...

Спал съм в чужди постели.

Брал съм глад много дни.

 

Имах верни любими.

И неверни мечти.

Куп приятели имах.

Имах всичко почти.

 

Имах всичко по много.

Много нещо затрих.

На душа се замогнах.

На любов се пропих.

 

И сега щом погледна

зад гърба си - назад,

днес на младост съм беден,

на години - богат.

 

Цял живот съм се люшкал

между святост и грях.

Пръснах всичко до шушка.

После сам се събрах.                               

 

Но не гледам със жалост

на късмета нелеп.

Той отиде нахалост.

Имам днес само теб...                    

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??