22 jun 2010, 22:30

Имало едно време... 

  Poesía » Otra
656 0 1

„Имало едно време една проститутка…”

Паулу Коелю „Единайсет минути”

 

 

 

 

Изкарала поредната почасова заплата,

провлачваш стъпките по улиците тъмни…

Оглеждаш в огледалото не себе си, а непозната -

безизразни очи с горчива болка пълни.

 

Опитваш със водата да измиеш

калта от мъжка похот, изтезание

и белезите от годините да скриеш

от лазене и нечовешко изпитание…

 

Във спомените връщаш носталгично

щастливи нотки на отминалата свобода,

наивното момиченце, по детски чисто,

превърнало се в нечие оръжие с цена.

 

И чакаш трепетно, но все тъй търпеливо,

притискайки клепачите един във друг,

да плеснеш силно със ръце и да откриеш,

че никога не се е стигало до тук...

 

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ...а хората те подминават безконечно,
    тъй както вятъра самотната липа,
    разбираш- във живота няма нищо вечно,
    че може да си с хора, но да си сама...

    Защото знаеш кой ти липсва,
    запитвала си Него неведнъж,
    защо ти подари измама...
    Трошица хляб от чаканата ръж...

    Така е във живота, мила,
    дарил си много- мъничко си взел,
    но Той ти подари и тази сила,
    която на мнозина е отнел! :*
Propuestas
: ??:??