17 may 2019, 12:15

Имам всичко 

  Poesía
2054 7 14

Материална не съм...И не трупам пари.
Не робувам на сметки бакалски.
Нито съвест продавам, нито свеждам очи
пред ламтежа на вечната алчност...

 

Не лаская богатите. Нека си имат.
Те, парите, човека не правят.
Не купуват ни обич, ни здраве, ни име...
Нито светла пътека оставят...

 

Имам мъничък дом и скромна трапеза.
Имам малко, но то ми е всичко.
Но е вкусен и сладък даже сухият хлеец,
щом съм нужна и съм обичана.

 

Вярвам силно в едно: тъй малко е нужно
да запазя достойнство и име.
Нищо мое не давам. Но не искам и чуждото.
И щастлива съм с толкова, колкото имам...

© ВАНЯ СТАТЕВА Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  1721 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??