May 17, 2019, 12:15 PM

Имам всичко 

  Poetry
2105 7 14

Материална не съм...И не трупам пари.
Не робувам на сметки бакалски.
Нито съвест продавам, нито свеждам очи
пред ламтежа на вечната алчност...

 

Не лаская богатите. Нека си имат.
Те, парите, човека не правят.
Не купуват ни обич, ни здраве, ни име...
Нито светла пътека оставят...

 

Имам мъничък дом и скромна трапеза.
Имам малко, но то ми е всичко.
Но е вкусен и сладък даже сухият хлеец,
щом съм нужна и съм обичана.

 

Вярвам силно в едно: тъй малко е нужно
да запазя достойнство и име.
Нищо мое не давам. Но не искам и чуждото.
И щастлива съм с толкова, колкото имам...

© ВАНЯ СТАТЕВА All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1746 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??