2 ago 2023, 19:34

Индулгенция за тишината 

  Poesía » De amor
374 6 5

ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА ТИШИНАТА

На ехото не смея да пристана,
защото то е враг на тишината.
Щом любовта ми причинява рана,
то по-добре да бъде непризната.

Зад премълчаното съзрява болка
и тя присяда като кост – накриво.
Не питам никога дали и колко
причини имал си да си отиваш.

Едничък повод диря да останеш.
Намеря ли го – няма да го крия.
Бъди ми пристан – птица в окена
да приютиш в поредната стихия.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??