23 jun 2009, 20:17

Ирак 2005 

  Poesía
332 0 2

          ИРАК  2005

 

Сънят преряза пъпната ми връв.

На своите ръце ме взе далече.

В земя залята в реки от кръв,

до срутени стени. И смрад довлече.

 

Пълзях в съня по изгоряла пръст.

Над мен се зъбиха - порутени стени.

За  Христос бяха сковали кръст -

светът разпнаха на четири страни.

                  

Чернееха, подпалени площадите.

Сред мрака пъплеха огнени лъчи.

И нямаше ги, нямаше ги сградите,

погребани с избодени очи.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??