19 abr 2020, 22:05

Ирония в тишината 

  Poesía » Verso libre
1081 0 2

В мига на всяко следващо откровение

безмилостната истина, какво творение

внезапно секваща и разум, и съзнание

голота изящно опакована в това сияние.

 

Уморена тишина в мрак витае

писък в страх размит блуждае

и някак увиснала мъгла ридае

тежък дъжд в пръстта копае.

 

Пусто е, сякаш никой и никога

не го е имало, а времето е мит.

Каква ирония, нима света е пуст

или легендата живот е бездиханна.

 

Дали някога въобще е имало сега

или вчера всъщност е безумие,

утре е мираж, какво безсрамие,

с маска е, а прозира лицемерие.

 

Върху изящен лик изписваме мълчание

там на скалите са ледените огледала...

слънцето с лъчи рисува животворно

очаквания въздух по зелените листа...

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??