1 nov 2009, 19:22

Искам 

  Poesía
700 0 4

Да се събудя искам и намеря цвете -
обикновено, с капчици роса,
дошло със спомен в пазвата за стиховете,
страстта и красотата на нощта.

Намеря ли го, ще събудя тишината,
листата ще целуна след това,
росата ще изпия, а ако е роза,
бодлите ще забия във гръдта.

От болката по-силно ще запея.
Ще дам кръвта си на пресъхнала река;
със шепите земята ще полея,
ще дам и на приятеля, подал ръка;

ще дам на залеза, ще дам и на зората,
и на деня изкъпан ще му дам,
на любовта ще дам - полегнала в тревата,
на скитника - за да не бъде сам.

Но сигурно след мен ще цъфнат кактуси.
И да съм грешен, надали ще знам.
Продадох съвестта си и душата си
цветя да купя, за да ги раздам.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Продал съвестта и душата, си купил цветя - навярно, за да поискаш прошка?
    Много силен и смислен стих!
    Поздравления!
  • Да!!!
  • Много ми хареса стихът ти!
    Но за финала може би ще помислиш...Мое мнение
  • Но сигурно след мен ще цъфнат кактуси.
    И да съм грешен, надали ще знам.
    Продадох съвестта си и душата си
    цветя да купя, за да ги раздам.

    Харесах..
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??