25 abr 2023, 10:13

Искам 

  Poesía » De amor
430 1 2

ИСКАМ 

 

Искам да мога, 

когато пожелая, 

да изпирам душата си -

да не чакам до края ...

от мръсните погледи, 

от мечтите удавени,

от лъжливите устни,

от думите калящи, 

от пръстите дръзнали

да я нищят, уж галейки,

да я хвърлят на вълците,

за триумфа си чакайки.

 

И когато отново е чиста и бяла,

ще поискам, душата си, 

да я видя аз цяла.

Ще й сложа парфюм, 

да ухае на пролет. 

И с лъчи от зора, 

ще я среша отново.

От въздишки на утро

ще ушия й риза.

И тогава ще можеш 

да ме видиш отблизо. 

 

Ще застана пред теб 

в самодивска премяна,

и ще искам с усмивка, 

твоя да стана.

 

©️Е.Статева

© Елена Статева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??