20 jul 2012, 22:15

Искам да съм гола до сърце 

  Poesía » Otra
1391 4 20

 

Искам да съм гола до сърце –

там каквото имам – да се вижда,

в старата ми ризка на каре

вятър и вълни да заприиждат –
в нея стихна не един прибой,

всичко помни тънката ми дрешка –

колко  пъти си е тръгвал той,

но и колко пъти ме е срещал.
Затова съм гола до сърце.

Риза имам – не да ми завиждат,
а да дам от нея по парче
и на най-далечни, и на ближни.

Пълна е със слънце и с море –

сол за сто живота е попила.

Аз и по сърце съм си добре –

там каквото имам съм си скрила.
Тихо, че морето в мене спи –

искам точно той да го събуди.
До тогава – морски широти

ще сънувам – също като лудите.

© Галена Воротинцева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??