ИСКАМ СИ СЕСТРИЧЕ
Искам си сестриче, като мен момиче,
догодина с мене да чете и срича,
мамини отмяни две, а не една,
щото мама първа става, вечер все не ляга,
а на сутринта кухнята блести от чистота.
А момченцата са лоши като лелин Гошо -
дебнат все да те оскубят, и кого да ступат.
Чичо Яни има двама хулигани -
води ги на риба, топка ритат,
цялата ни махала е със счупени стъкла.
Леля Мика от балкона само вика:
- Кире, спри, не крещи и не ги гони!
- Ники, от дървото слез да не станеш на петмез!
Затова си искам по-добре сестра,
ще я реша и плета както мама мен сега!
© П Антонова Todos los derechos reservados