18.04.2023 г., 1:31 ч.

Искам си сестриче 

  Поезия » За деца
580 4 12

ИСКАМ СИ СЕСТРИЧЕ

 

Искам си сестриче, като мен момиче,

догодина с мене да чете и срича,

мамини отмяни две, а не една,

щото мама първа става, вечер все не ляга,

а на сутринта кухнята блести от чистота.

 

А момченцата са лоши като лелин Гошо -

дебнат все да те оскубят, и кого да ступат.

Чичо Яни има двама хулигани -

води ги на риба, топка ритат,

цялата ни махала е със счупени стъкла.

 

Леля Мика от балкона само вика:

- Кире, спри, не крещи и не ги гони!

 - Ники, от дървото слез да не станеш на петмез!

Затова си искам по-добре сестра,

ще я реша и плета както мама мен сега!

© П Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??