8 sept 2009, 23:49

Истините 

  Poesía
852 0 22

                      „ИСТИНИ ПЛАНИНА, за да можем да построим дома си

                      върху здрава основа.

                     ИСТИНИ РЕКА, за да можем да утолим жаждата си

                     и да плаваме по тях в търсене на нови хоризонти.

                     ИСТИНИ ЗВЕЗДА, за да могат да ни служат за водач

                     дори и в най-тъмните ни нощи.”

                                                                                                       Хорхе Букай

 

 

Орисана бях

да ме срещнеш.

Не съм те очаквала.

Не чаках от сенките бъдеще

да пробягва по моите устни.

Стъпвах на пръсти.

Ронлива е тишината.

Ще запаля свещичка
в тъмната стая.
Аз те обичам...
Ти помниш…

Хрипкаво стене

вятър над покривите.

Как ме наричаше…

Как те очаквах…

Помниш ли…

Чуваш ли –

тишината се блъска

и стене в тъмата…

Ще запаля свещичка
в тъмната стая.
Аз те обичам...

И още те виждам

във светлината.

А ти ме гледаш усмихнат

и вече не плача.

Виждаш ли ме –

усмихната съм и цяла.

Като Луната.

 

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??