Иванов ден
Днес е твоят празник, имен ден,
с името си Иван ти си благословен.
С него твоята мила майка те дарила,
на свети Йоан някога те е кръстила.
Носи името си с гордост и вяра,
не позволявай на никой да го петни.
Имай в делата си и приказките мяра,
носи Бог в себе си, той ще те благослови.
Честит имен ден и на теб мое момче,
синко мой, мое мило пораснало дете.
Калоян (Голям Иван) носи гордо твоето име,
да си жив и здрав ти и лято и зиме.
Едно българско име на цар Калоян,
един български владетел голям.
Бъди горд с името си моето момче,
почитай го и гордей се с него дете!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados