8.01.2022 г., 20:51 ч.

Иванов ден 

  Поезия » Философска, Гражданска
381 0 3

                                        Иванов ден

 

 

Днес е твоят празник, имен ден,

с името си Иван ти си благословен.

С него твоята мила майка те дарила,

на свети Йоан някога те е кръстила.

 

Носи името си с гордост и вяра,

не позволявай на никой да го петни.

Имай в делата си и приказките мяра,

носи Бог в себе си, той ще те благослови.

 

Честит имен ден и на теб мое момче,

синко мой, мое мило пораснало дете.

Калоян (Голям Иван) носи гордо твоето име,

да си жив и здрав ти и лято и зиме.

 

Едно българско име на цар Калоян,

един български владетел голям.

Бъди горд с името си моето момче,

почитай го и гордей се с него дете!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??