27 jun 2007, 9:30

Ивето си хапва еклерче под дъжда :) 

  Poesía
1056 0 4

ИВЕТО СИ ХАПВА ЕКЛЕРЧЕ ПОД ДЪЖДА

...на една много добра приятелка...


Ако попитате Ивето какво й харесва,

тя би отговорила с френски акцент,

би казала: „Всичко в света е нерада,

но пак съм щастлива във този момент.”

Със стъпки напевни, по балерински,

тя смело навлиза в суровия свят

и крачи напред; ту спира, ту тръгва

след ярки контури, които силно шептят.

А Ивето бърза в омайния ден,

в нощта романтична, в съня си смутен,

лети към живота, към теб и към мен

и побеждава с усмивка страха си студен.

 

Но има моменти за малка почивка

от бързото бързане в човешкия панаир,

когато опитваш от всяка парливка

и излизаш на среща с душевен вампир.

Тогава се чувстваш свободен да дишаш,

почиваш и хапваш от своя пълнеж,

поемаш спокойствие и пак го издишаш,

забравила скорост, финал и копнеж.

Ако през този антракт на театър човешки

попитате Ивето дали я плаши светът:

„Обичам в моменти щастливи...

и в тежки

да хапвам спокойно сладкиш под дъжда...”

 

„Ще споделиш ли с мен този момент?”

би попитала тя със своя френски акцент...

© Надя Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??