12 ene 2011, 18:36  

Из дневника на един фармацевт 

  Poesía » Otra
1272 0 3

Стъклен студ в поглед мрачен, потискащ…

Ежедневно го срещам у хора…

Ей така… някак… ми се приисква

да стопя стъкълцата умора…

 

Между мен и тях – тон от бумащини,

здравето им прилежно таксувам,

ежедневна игра на разплащане,

на продаване и на купуване...

Подпис – дата – печат – монотонно

и превръщам ги в списъчен номер…

 

Но остава ми кратък миг само,

на загриженост, чисто човешка,

топла дума, усмивка голяма -

и топи се тъгата успешно…

© Дидислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Топла е душата ти!
  • Благодаря, Ласка, топла дума и усмивка, започна да звучи малко сладникаво в днешните времена...
    А заглавието, Венци, е малко скучно, но така си дойде със стиха...
  • топлата дума и усмивката понякога са по-ефикасни
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??