И З Б И Р А Й
Аз знам, не ще ви изненада
таз искреност и тази рана,
сърцето о които страда
и в клетка сигурна ме хвана.
Копнеж по чистите пътеки,
по синевата на простора,
любов към всички и към всеки –
към малки и големи хора.
Аз знам, не ще ме разберете
ако ме видите, че плача
за вашите сълзи проляти
и болката ви още влача.
Не вярвате на тези сълзи.
Ще кажете, че е преструвка,
дори Исус при вас да слезе
и ви докосне със целувка.
Но ако някой ви извика:
„Търчете, ето го злодея!
Гонете го! Не е прилика
да бъде с вас! Да ви додея.”
О, поласкани и суетни,
как егото ви ще подскочи!
Самодоволно ще ви метне
и грешен път ще ви посочи.
Избирайте! Туй ваше право
даряват ви го Небесата.
Надясно или пък наляво –
ти сам избираш си съдбата.
© Стойна Димова Todos los derechos reservados
Дълбоко съм трогната от вашата оценка за творбата ми и самата мен.
Това ме задължава много. Такава съм -като вас и ви благодаря много.
Пожелавам ви лека вечер и хубав неделен ден!