Ако се случи тези Небеса
поличба да ми пратят, че за мене
ще сбъднат всички земни чудеса,
какво да си поръчам без съмнение?
Дали е чудо - да поискам мир
в душата ми, от сблъсъци ранена?
Вън тих дъждец започва да ръми -
и той ли е божествено знамение?
Дъждец - като роса за луд пожар,
изгарящ всяка моя жива клетка.
Избирам Дявола за господар
на моя ден, роден под люта клетва.
И нека всички тъмни сили в мене
да влязат в бой с Рогатия от Ада:
или да оживея преродена,
или пък в преизподнята да падна.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados