Изборът на птицата
Ранена птица на балкона падна,
разперила единствено крило,
та с него пред съдбата кръвожадна
запърха, завъртя се в колело.
Как исках да помогна, както мога,
но птицата от страх не ме разбра,
от мене по-уплашена - в тревога
с предсмъртен писък въздуха раздра.
Отдръпнах се учудена и жалка:
та можеше ли птичата глава
да избере от две злини по-малка
и тя смъртта да бъде при това?!?
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados