Nov 18, 2011, 5:48 AM

Изборът на птицата 

  Poetry » Other
467 0 7

Изборът на птицата

 

Ранена птица на балкона падна,

разперила единствено крило,

та с него пред съдбата кръвожадна

запърха, завъртя се в колело.

 

Как исках да помогна, както мога,

но птицата от страх не ме разбра,

от мене по-уплашена - в тревога

с предсмъртен писък въздуха раздра.

 

Отдръпнах се учудена и жалка:

та можеше ли птичата глава

да избере от две злини по-малка

и тя смъртта да бъде при това?!?

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??