7 jul 2009, 14:53

Изгарям жив 

  Poesía » Otra
531 0 4

Полетях към дъното на пропастта -
кървяща рана, дълбоко в мен открита.
С отворени обятия прие ме Адът,
погълна ме пастта му, в пламъци обвита.


Дори с последната си фибра чувствах
огъня, изпепеляващ бавно моята душа.
Във моите вени сигурно пълзеше той и...
колко сладка би била сега смъртта!


Следеше ме със своите пронизващи очи
Звярът, седящ на трон от черни рози,
и в туй, някъде от дълбините на нощта,
съзрях необяснима, но велика красота...


Събудих се, а мястото до мен бе празно,
тъй студено, някъде далеч бе ти от мен.
И се върнах пак към мрака на кошмара,
а сърцето ми сразено тънеше във тлен...

© Александър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Що е ад? Страданието да не можеш да обичаш...

    По една бездна има във всеки от нас,която отвреме на време отваря паст и ни поглъща...
  • Незабравимо!!!
  • Изпълнено с чувство. Много ми хареса! Браво!
  • Любовта е огън, но вместо да топли сърцето често изпепелява душата! Поздрав за чудесния стих!
Propuestas
: ??:??