Това ли ще съм аз, самотница във мрака?
Да покретам, казваш, малко по мечтите си...
Усмихваш ли се ти, понеже съм си палава
и вярвам в разни глупости и недомислия...
Ще бъдеш ли луна? За тихия ми зов,
за огъня случайно там припален.
Но би ли изгасил преди да си отидеш?
(Понеже ще остана много жадна.)
И би ли ме завил? Ще бъда само пепел,
а ти ще си ми скришното бижу...
© Йоана Todos los derechos reservados