25 ago 2016, 17:57  

Разсъмвания 

  Poesía
442 2 0

                                       на дъщеря ми

 

Добро утро, очи

Добро утро, прегръщащи света обятия

Добро утро, смях мой сред Егея,

Посрещащ всяка вълна с усмивка

Добро утро, месечинке моя

Добро утро, намусено облаче

Добро утро, Великденска моя клонке

Танцуваща с вятъра на зеленото ти.

Добро утро, босилеково гласче 

Добро утро, тихо и понякога потайно

Добро утро, маслиново листче

На сърцето ми, на лодката платното.

Добро утро, августовко слънце

Добро утро, пълна луна, кървава

Добро утро, сън мой в реалността

Едва ли струната ти ще узнае

 

Колко, колко много те обичам.

© Огнян Цветанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??