на дъщеря ми
Добро утро, очи
Добро утро, прегръщащи света обятия
Добро утро, смях мой сред Егея,
Посрещащ всяка вълна с усмивка
Добро утро, месечинке моя
Добро утро, намусено облаче
Добро утро, Великденска моя клонке
Танцуваща с вятъра на зеленото ти.
Добро утро, босилеково гласче
Добро утро, тихо и понякога потайно
Добро утро, маслиново листче
На сърцето ми, на лодката платното.
Добро утро, августовко слънце
Добро утро, пълна луна, кървава
Добро утро, сън мой в реалността
Едва ли струната ти ще узнае
Колко, колко много те обичам.
© Огнян Цветанов All rights reserved.