Вселената за тях не е безкрайна.
Познанието също е със край.
А мъдростта - неприложима тайна.
Комуто трябва - нека я узнай.
Душите им изпълва пустота.
Лъч светъл в мислите им не прозира.
Неспирен бяг, от раждането до смъртта,
в преследване на евтини кумири.
„Да пием, пеем и се веселим“ -
все тези “истини” безкрайно се повтарят.
Борба за власт, имот, пари -
но идва край и всичко тук остава.
Така тече животът - навици, инстинкти
бележат монотонния му път.
В блатата няма да намерите викинги -
тях океаните зоват.
© Никола Берчев Todos los derechos reservados