23.08.2023 г., 14:44 ч.

Изгубени души 

  Поезия » Гражданска
174 0 0

Вселената за тях не е безкрайна.

Познанието също е със край.

А мъдростта - неприложима тайна.

Комуто трябва -  нека я узнай.

 

Душите им изпълва пустота.

Лъч светъл в мислите им не прозира.

Неспирен бяг, от раждането до смъртта,

в преследване на евтини кумири.

 

„Да пием, пеем и се веселим“ -

все тези  “истини” безкрайно се повтарят.

Борба за власт, имот, пари -

но идва край и всичко тук остава.

 

Така тече животът - навици, инстинкти

бележат монотонния му път.

В блатата няма да намерите викинги -

тях океаните зоват.

© Никола Берчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??