Изгубихме се в редовете на живота
като читател между страници на книга,
прочетена, но някак неразбрана
и изтълкувана в погрешната посока
със болката, че нещо не достига...
Изгубихме се в търсене на себе си,
но в образ чужд и доста непривичен.
Далеч от топлото нашепване в сърцето,
че няма друг по усет идентичен
на призива ни спуснат от небето...
Изгубихме се с цел да се намерим
като читател дешифрирал сам сюжета
към края на житейската поема.
Достигнал мъдростта на вековете:
"Да бъдеш себе си е избор, не дилема".
© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados