Голгота беше стон
а мъките – безкраят,
кръстът, ням Амвон,
чистилище към Рая.
Погледът –
умиращ залез,
венец от тръни,
омразата – в корона,
кръвта се стичаше
в Граала празен,
небето плачеше.
Светкавица, прокоба.
Плащеница
тялото покрива.
По нея ще останат
образът, ликът.
Възкръсналият
в своят свят отива,
изкупил на човеците
Грехът.
Април, 2018г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados