20 ene 2009, 11:02

Изкълвани мигове 

  Poesía » Filosófica
638 0 10
 

Изкълвани мигове

              " Това, което продаваш - те купува."      

     

       Кокошката в часовника

кълве секундите.         

       Кълве ги с ненаситно

постоянство.

         И времето изчезва във абсурда,

превзел междучовешкото

пространство.

 

        Така приема вид на календар,

обесен

срещу тебе, на стената.

       Животът ти,

подготвен за пазар,

е подреден

по месеци и дати.

 

        С рождения ти ден,

търгът е почнал.

Кога ще свърши -

даже Бог гадае.

        А ти се мъчиш,

с педантична точност,

цената си - реалната

да знаеш.

 

       И все не можеш

да пресметнеш всичко.

        Опитваш  да залагаш,

сам на себе си.

        Разбираш след това,

че няма смисъл.

         Търгът е таен -

всички срещу тебе са.

         ... 

        Останал си без дъх,

но пак не спираш. 

        Печалбата

е крайната ти гара.

        А купувачът

гледа ти сеира,

законспириран

вътре - в календара.

 

         Кокошката

в часовника -

кълве секундите.

И няма нищо -

нищичко абсурдно.

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??