13 may 2012, 16:31

Измислена изповед 

  Poesía » De amor
464 0 2

Измислена изповед  

 

Единствено дъждът

остана истински,

в онази нощ,

измислена от мен.

 

Копнеж и безразличие,

събрали се в едно,

в една любов,

от мен измислена –

по-истинска

от всяка друга да остане.

 

Опитах се във тази нощ,

единствена,

живота си да побера

и своята любов да изживея.

Опитах се

и не успях.

И как ли бих успяла,

та тя е жива,

любовта измислена,

по-жива е дори от мен.

 

На сутринта

умряха в мен

неродените още мечти

и нашата любов умря,

преди да се роди.

 

А от тази нощ

дъждът остана истински

и онази страшна самота.

© Даниела Петракиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав!
  • Вместо коментар - един "философски" стих от Хайнрих Хайне :

    Първи път, макар нещастно,
    който люби - Бог е пак.
    Но повторно и нещастно
    който люби, е глупак.
Propuestas
: ??:??