ИЗПОВЕД
Омръзна ми безгрижно да живея,
в този свят, изплетен от лъжи.
Омръзна ми с надежда да живея,
че животът ще е по-лек и по-щастлив!
Омръзна ми да бъда оптимист
в този свят свиреп и подивял,
че злото ще е победено, и че цял
светът утре да е по-добър и бял!
Омръзна ми да мисля, че Земята,
събрала кал - дъждът ще освети,
ще измие улиците прашни
и мислите човешки - зли.
Не искам да съм оптимист в залог
във тази немотия и толкоз много суета...
Стига! на заблудения ни човешки род.
Нека Бог да води, да бъде строг!
Омръзна ми да тичам мълчешком,
омръзна ми да бъда
дипломат и оптимист,
че утре животът сам ще се оправи
и някой друг ще подреди.
Не искам да приемам за роботи
обърканите млади същества,
и стига, стига толкова незнание,
стига - робуването на страстта!
Стига! Омръзна ми с тази орисия!
Нека всеки се замисли -
как във този свят красив -
основите ще си постави
и мислите си как
със Времето ще промени!
Боже!
Избави изстрадалия наш народ
да се събуди от заблудата...
И помогни на крехките деца
да живеят по-щастливо
във света - на чудото!
© Крисимира Найденова Todos los derechos reservados