19 sept 2012, 16:20

Изповедно 

  Poesía
505 0 2

На времето почувствах аз, че изоставам,
че моят пулс е бавен - не горя!
И тъй на мойте врагове предимство давах,
в борбата бях със вързани ръце...

Това бездействие за мене бе позорно.
 Надявах се аз да е само миг!
И аз се хванах здраво, отговорно,
аз да изчистя  своя светъл лик!

Аз давах дума, че сърцето си ще вложа,
че ще започна работа  от днес...
Не можех и не исках тъй да се изложа,
а знаех, че е и в мой интерес.

От безизходицата гадна изход  има!
Но трябваше да вложа много труд.
И аз се хвърлих във атаката голяма,
зачетох медицина, като луд!

Смених си профила и всичко  лесно стана!
Дойде при мен изгубеният хъс!
Но Празнината си остана една рана
и от тогава моят ден е къс!

Безотговорно вече аз не трупах Липси,
а Липсите на всякого тежат!
Не се отнасях безотговорно, като джипси,
и в лутането вечно търся път!
 1971 г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Защо пищиш, като ощипана мома и не си гледаш здравето/психическо/, а се вреш дето не ти е работа?!Не мога да те разбера,честно!
  • Славов, в кой сайт си смени профила 71 г
    Само не разбрах кое му е изповедното на това... писание, и какъв глад в ония години... Пак си объркал датите нещо...
Propuestas
: ??:??